کتاب کیفیت و تصفیه آب

کتاب کیفیت و تصفیه آب

معرفی و ارائه کتاب کیفیت و تصفیه آب؛ هندبوکی در مورد راهنمای آب آشامیدنی، علم و عمل

کتاب ارزشمند کیفیت و تصفیه آب (Water Quality & Treatment : A Handbook on Drinking Water)، هندبوکی است در خصوص طراحی تصفیه خانه های آب. ویرایش ششم این کتاب اثر انجمن کارهای آبی آمریکا AWWA با ویراستاری James K.Edzwald توسط انتشارات معروف McGRAW-HILL در سال ۲۰۱۱ به چاپ رسیده است. این کتاب مشتمل بر ۲۲ فصل است. در اینجا خلاصه ای از برخی از موضوعات کلیدی مطرح شده در کتاب آورده شده است:

کیفیت آب منبع: این کتاب در مورد انواع مختلف آب منبع (آب های سطحی، آب های زیرزمینی و آب های بازیافتی) و عواملی که بر کیفیت آنها تأثیر می گذارد، بحث می کند. همچنین اقدامات حفاظت از حوزه آبخیز را که می توان برای بهبود کیفیت آب منبع انجام داد، پوشش می دهد.

فرآیندهای تصفیه آب: این کتاب فرآیندهای مختلف تصفیه آب را توصیف می کند که برای حذف آلاینده ها از آب و ایمن ساختن آن برای نوشیدن استفاده می شود. هم فناوری‌های معمولی و هم فناوری‌های نوظهور مانند غشاها، ضدعفونی با اشعه ماوراء بنفش و سیستم‌های تصفیه طبیعی را پوشش می‌دهد.

استانداردهای کیفیت آب آشامیدنی: این کتاب به بررسی استانداردهای مختلف کیفیت آب آشامیدنی می‌پردازد که در سراسر جهان وجود دارد. همچنین اثرات بهداشتی و زیبایی شناختی آلاینده های مختلف آب را مورد بحث قرار می دهد.

مدیریت سیستم توزیع: این کتاب مدیریت سیستم های توزیع آب آشامیدنی را شامل موضوعاتی مانند کنترل خوردگی، نظارت بر کیفیت آب و برنامه ریزی واکنش اضطراری می کند.

کربن فعال (Active Carbon)

در این کتاب، کربن فعال در فصل ۱۴ در مورد جذب ترکیبات آلی مورد بحث قرار گرفته است. این فصل انواع مختلف کربن فعال، فرآیند جذب، و طراحی و عملکرد فیلترهای کربن فعال را توضیح می دهد. کربن فعال یک ماده بسیار متخلخل است که برای جذب آلاینده ها از آب استفاده می شود. از انواع مواد کربن دار مانند زغال سنگ، چوب و پوسته نارگیل ساخته شده است. کربن فعال در انواع کاربردهای تصفیه آب استفاده می شود، از جمله:

  • حذف آلاینده های آلی مانند ترکیبات طعم و بو، آفت کش ها و علف کش ها
  • حذف محصولات جانبی ضد عفونی کننده (DBP)
  • حذف فلزات سنگین

آنتراسیت (Anthracite)

آنتراسیت در فصل ۱۹ در مورد فیلتراسیون رسانه های دانه ای بحث شده است. این فصل انواع مختلف رسانه های دانه ای، فرآیند فیلتراسیون، و طراحی و عملکرد فیلترهای رسانه های دانه ای را توضیح می دهد. آنتراسیت یک زغال سنگ سخت و سیاه است که در انواع کاربردهای تصفیه آب استفاده می شود، از جمله:

  • فیلتراسیون مواد جامد معلق
  • پشتیبانی از رسانه برای فیلترهای کربن فعال
  • رسانه زیر زهکشی برای فیلترهای شنی

فصول این کتاب به موضوعات زیر پرداخته است:

  1. استانداردهای آب شرب
  2. مولفه های بهداشتی آب شرب (و کاربرد کربن فعال)
  3. منابع آب (و فیلترهای آنتراسیت)
  4. مشخصات هیدرولیکی رآکتورهای تصفیه آب
  5. مروری بر فرآیندهای تصفیه
  6. مفاهیم و کاربردهای گاز- آب
  7. اکسیداسیون شیمیایی
  8. دلمه سازی و ذره سازی
  9. ته نشینی و شناورسازی
  10. فیلتراسیون دانه ای
  11. فرآیندهای غشایی
  12. تبادل یونی و جذب ترکیبات غیر آلی
  13. ترسیب و نرم سازی آب
  14. جذب ترکیبات آلی
  15. سیستم های تصفیه طبیعی
  16. استفاده مجدد آب شرب
  17. گندزدایی شیمیایی
  18. فرآیندهایUV
  19. تشکیل و کنترل محصولات جانبی گندزدایی 
  20. کنترل خوردگی و رسوب‌گذاری
  21. کنترل کیفیت میکروبیولوژیکی در شبکه توزیع آب
  22. مدیریت پسماندهای تصفیه خانه آب

 

جهت دانلود کتاب کیفیت و تصفیه آب؛ هندبوکی در آب شرب، اینجا کلیک نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + دوازده =